google chromecast was ist das?

Wat is Chromecast? Chromecast is een reeks dongles voor uw televisie die wordt aangesloten op de HDMI-poort van de tv om slimme functies aan uw tv toe te voegen. Google lanceerde de eerste Chromecast in 2013, werkte deze in 2015 bij met de Chromecast 2 en vervolgens in 2018 met de derde generatie Chromecast.

Wat kun je allemaal doen met een Chromecast?

Met de Chromecast gebruik je gewoon je pc, laptop, tablet of smartphone als afstandsbediening. YouTube, Netflix, HBO GO, Google Play, Videoland, NPO Uitzending gemist, RTL XL en je Chrome browser.

Hoe kan je tv kijken met Chromecast?

Gebruik de Chrome-browser om video’s, foto’s, muziek en andere content naar je tv te streamen. Tik op het cast-icoon in je browser en selecteer je Chromecast-apparaat. Geef het scherm van je Android-telefoon of -tablet weer op je tv. Geef je presentaties, foto’s en documenten een groter scherm.

Heb je een Chromecast nodig bij een Smart TV?

Je hebt geen Smart TV nodig om online tv te kijken. Met een Google Chromecast stream je van je PC, tablet of smartphone naar je televisietoestel. De Google Chromecast is een klein apparaatje dat je met je televisie verbindt.

Wat is het verschil tussen Chromecast en Apple tv?

Hét grootste verschil tussen de twee mediaspelers is software. De Apple TV draait op tvOS, terwijl de Chromecast gebruikmaakt van Google TV. Wij adviseren om je keuze vooral hier vanaf te laten hangen, want dit is heel belangrijk. Je kunt een Apple TV bijvoorbeeld niet bedienen met een Android-telefoon.

See also:  warum kann ich bei google nichts eingeben?

Hoe moet je Chromecast gebruiken?

Maar eerst plug je de Chromecast in je televisie.

  1. Plug de Chromecast in je tv. Steek de Chromecast in een hdmi ingang van je televisie.
  2. Voorzie de Chromecast van stroom via usb of stopcontact.
  3. Selecteer de juiste hdmi ingang.
  4. Download de Google home app.
  5. Open de Google Home app op je telefoon of tablet.
  6. Start met casten.

Hoe stop ik casten naar tv?

Stap 4. Het casten van het scherm van je Android-apparaat beëindigen

  1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast-apparaat.
  2. Open de Google Home-app.
  3. Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast. Mirroring stoppen.

Welke tv heeft een ingebouwde Chromecast?

What is this? Bekende merken die televisies met Android TV aanleveren, zijn onder meer Philips, Sony en Sharp, terwijl merken als Toshiba en Vizio hard aan de weg timmeren. Daarnaast heb je nog merken als LG en Hisense, die in beperkte mate dezelfde soort functionaliteit kunnen aanbieden.

Kan je NPO Chromecasten?

De NPO app kun je downloaden en installeren vanuit de app store van je apparaat. Wanneer je de app hebt gestart zie je bovenin het Chromecast icoon staan, dit ziet eruit als een wifi icoon in een televisie. Door op dit icoon te tikken kun je de Chromecast selecteren waar naartoe de NPO app moet casten.

Wat heb je nodig om te casten?

Voor een Chromecast (niet de audioversie) heb je een televisie met een vrije hdmi-poort nodig. Daarnaast heb je een wifi-verbinding nodig, waar je Android-toestel ook mee verbonden is. Om de Chromecast in te stellen, gebruik je de Google Home-app. Deze app vind je via onderstaande knop in de Play Store.

See also:  wie funktioniert hey google?

Heeft Samsung tv een ingebouwde Chromecast?

Dat Samsung geen tv´s met ingebouwde Chromecast maakt is dus geen gemis. Het maakt dus niet uit welk Samsung tv model je hebt; zolang je een vrije HDMI ingang hebt kun je de tv gebruiken om te casten. Of ook jouw Samsung tv met Chromecast overweg kan hangt er dus van af of je tv over deze ingang beschikt.

Wat zijn de nadelen van Apple TV?

Nadeel 1: gesloten systeem

Net als iOS heeft Apple de touwtjes in handen om te beslissen welke apps er wel en niet worden toegelaten op het apparaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Google met Android TV. Zo kan de populaire app Kodi (vroeger XBMC) niet geïnstalleerd worden zonder je toestel te “jailbreaken”.

Wat kun je doen met een Apple TV?

Apple TV 4K is de ultieme hub waar je de volledige regie hebt over al je HomeKit-devices. Kijk wat je allemaal kunt delen. Met AirPlay speel je de nieuwste films, je vakantiefoto’s, je muziek en zelfs 4K HDR‑video’s uit de Foto’s-app op je iPhone of iPad af op je Apple TV 4K, allemaal in volledige resolutie.

Wat is een Chromecast Apple?

De Chromecast gebruik je in de regel om een smartphone, tablet of laptop via wifi te koppelen met je televisie. Die smartphone kan zowel een Android als een iPhone zijn. De Apple TV werkt echter alleen samen met mobieltjes van iPhone.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Adblock
detector