was ist google cast?

Google Cast biedt audiofunctionaliteit en functionaliteit voor meerdere schermen door uw vertrouwde apparaten te verbinden met uw tv of audioapparaat. Het enige dat u hoeft te doen om te casten, is op een knop drukken vanuit uw favoriete app. Bekijk films en series op tv terwijl u naar een andere app schakelt.

Wat is een Chromecast en hoe werkt het?

De Chromecast is een kleine mediaspeler waarmee je gemakkelijk vanaf je mobiel of tablet naar je televisie of audiosysteem kunt streamen. Denk aan series van Netflix en filmpjes van YouTube bij de Chromecast voor tv. Met de Chromecast Audio stream je muziek van Spotify of radiozenders van de NPO naar je audiosysteem.

Wat kun je allemaal doen met een Chromecast?

Met de Chromecast gebruik je gewoon je pc, laptop, tablet of smartphone als afstandsbediening. YouTube, Netflix, HBO GO, Google Play, Videoland, NPO Uitzending gemist, RTL XL en je Chrome browser.

Wat is het verschil tussen Chromecast en Apple tv?

Hét grootste verschil tussen de twee mediaspelers is software. De Apple TV draait op tvOS, terwijl de Chromecast gebruikmaakt van Google TV. Wij adviseren om je keuze vooral hier vanaf te laten hangen, want dit is heel belangrijk. Je kunt een Apple TV bijvoorbeeld niet bedienen met een Android-telefoon.

Heb je een Chromecast nodig bij een Smart TV?

Je hebt geen Smart TV nodig om online tv te kijken. Met een Google Chromecast stream je van je PC, tablet of smartphone naar je televisietoestel. De Google Chromecast is een klein apparaatje dat je met je televisie verbindt.

See also:  wie viel ist google wert?

Hoe moet je Chromecast gebruiken?

Chromecast verbinden

 1. Steek de Chromecast in een hdmi-ingang van de televisie. Onthoud welke hdmi-ingang u gebruikt.
 2. Steek de meegeleverde usb-kabel in de Chromecast en doe het stekkerdeel in het stopcontact.
 3. Zet de televisie aan.
 4. Kies het juiste hdmi-kanaal.
 5. De Chromecast is verbonden.

Wat voor tv heb je nodig voor Chromecast?

Wat heb ik nodig voor een Chromecast? Voor een Chromecast (niet de audioversie) heb je een televisie met een vrije hdmi-poort nodig. Daarnaast heb je een wifi-verbinding nodig, waar je Android-toestel ook mee verbonden is.

Hoe stop ik casten naar tv?

Stap 4. Het casten van het scherm van je Android-apparaat beëindigen

 1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast-apparaat.
 2. Open de Google Home-app.
 3. Tik op de tegel van je apparaat en houd deze vast. Mirroring stoppen.

Welke zenders kan ik casten?

Je kunt alle zenders van de publieke omroep ‘casten’ naar het grote scherm van je televisie. Niet alleen NPO 1, 2 en 3, maar ook de themazenders. Dit zijn NPO 1 Extra, NPO 2 Extra, NPO Zappelin Extra, NPO Nieuws en NPO Politiek.

Hoe kun je streamen naar tv?

Wil je een video of foto draadloos naar je televisie streamen, dan zijn de stappen eenvoudig:

 1. Zorg dat je apparaat en televisie hetzelfde wifi-netwerk gebruiken.
 2. Open de app op je apparaat waar je vanuit wilt streamen.
 3. Druk het cast-icoon.
 4. Selecteer je naam van je televisie.
 5. Speel nu media af vanaf je apparaat.

Wat zijn de nadelen van Apple TV?

Nadeel 1: gesloten systeem

See also:  warum ist mein google bildschirm schwarz?

Net als iOS heeft Apple de touwtjes in handen om te beslissen welke apps er wel en niet worden toegelaten op het apparaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Google met Android TV. Zo kan de populaire app Kodi (vroeger XBMC) niet geïnstalleerd worden zonder je toestel te “jailbreaken”.

Wat kun je doen met een Apple TV?

Apple TV 4K is de ultieme hub waar je de volledige regie hebt over al je HomeKit-devices. Kijk wat je allemaal kunt delen. Met AirPlay speel je de nieuwste films, je vakantiefoto’s, je muziek en zelfs 4K HDR‑video’s uit de Foto’s-app op je iPhone of iPad af op je Apple TV 4K, allemaal in volledige resolutie.

Wat is een Chromecast Apple?

De Chromecast gebruik je in de regel om een smartphone, tablet of laptop via wifi te koppelen met je televisie. Die smartphone kan zowel een Android als een iPhone zijn. De Apple TV werkt echter alleen samen met mobieltjes van iPhone.

Kan een Chromecast op elke tv?

De Chromecast en Chromecast Ultra werken op iedere tv of monitor met een hdmi-aansluiting.

Kan de Chromecast ook op oude televisies?

Chromecast aansluiten op oude tv

Om een Chromecast aan te sluiten heb je in ieder geval één vrije HDMI aansluiting nodig op de TV. Ook heeft een Google Chromecast stroom nodig, dit kan door de meegeleverde stekker in het stopcontact te steken. Of je kunt de USB kabel in een voedende USB ingang doen van de tv.

Welke Smart TV heeft Chromecast?

Veel tv’s met ingebouwde Chromecast zijn afkomstig van Philips, Sony en Sharp, terwijl merken als Toshiba en Vizio ook modellen met enkele opties aan boord aanbieden. Daarnaast heb je bekende en minder bekende fabrikanten als LG en Hisense die een beperkte functionaliteit aanbieden wat Chromecast betreft.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Adblock
detector